Ako vzniká výrobok?

Priatelia toto je cesta každého výrobku. Je to zdĺhavý a náročný proces, je to umenie a remeslo v jednom.

IDEA

V hlave tvorcu zasvieti myšlienka vymyslieť originálny a netradičný výrobok. Tomáš uvažuje: bude to šálka, musí mať prioritne úžitkovú funkciu – musí sa z nej dať napiť, Chcem, aby bola štýlová a moderná, aby dizajnom zapadla do dnešnej doby, alebo ju o niekoľko rokov predbehla”.

“Nesmie chýbať estetický benefit, aby výrobok pôsobil ako nejaká socha – proste dielo z ateliéru od umelca. Nič všedné a obyčajné. Všedných a obyčajných vecí je na tomto svete dosť“, uvažuje Tomáš.

KONCEPT

Ťahy rukou po papieri, spočiatku zdanlivo nezmyselné, zachytávajú a krotia kreatívny vír myšlienok. Umelec zvádza kreatívny boj, vníma každú líniu, pracuje s tvarom budúceho produktu. Ďalší papier, ďalší papier a rodia sa prvé línie a krivky.

Na rad sa dostáva notebook a 3D štúdio, kde z hluku čiar vytiahne prvotný tvar produktu. Myšlienka postupne dostáva jasnejšie kontúry, až ju má jej tvorca celú pred očami. Hodiny a dni tvorivej práce – papier/štúdio, štúdio/papier…

PROTOTYP

Keď je 3D prototyp výrobku hotový, nasleduje 3D tlač. Dlhé hodiny práce sa konečne zhmotnia vo fyzickom svete, prvýkrát je možné tvar ohmatať a znovu vizuálne posúdiť.

Všetko je v poriadku a tlačí sa ďalší model pre výrobu foriem – 10 hodín i deň, ako nič. Zásoba brúsneho papiera sa kompletne minula, totiž model je potrebné obrúsiť.

FORMA

Tomáš vyhotoví formu na odlievanie. Ako obvykle sadra je všade – na rukách, na hlave i v ponožkách. Urobiť formu z viacerých častí je tiež umenie. Chce to remeselné zručnosti a trpezlivosť.

VÝROBA

Deň D – odlievanie. O 7 dní od tohto momentu sa to ukáže. 20 minút dolievania materiálu a stepovania okolo formy, potom vylievanie prebytočného materiálu, Tomáš rozoberá formu, vyberá výrobok. Opatrne a jemne! Odliatok sa suší dlho a pomaly.

Opracovanie výrobku pred pálením prežahu: malý nôž, brúsny papier, štetec, hubka a voda. Šálka v tomto stave je krehká ako vaječná škrupina. Jemnocit a trpezlivosť sa v tomto štádiu výroby vždy vyplatí.

VÝSLEDOK

Odliatky putujú do pece. O 10 hod. pri vyberaní produktov cítiť na prstoch teplotu 180°C aj cez ochranné rukavice.

Nasleduje glazúra, sušenie a opätovné pálenie na 1250°C.